Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü -

GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

Programın Amacı
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programının amacı; gıda hammaddesi işleyen tüm işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak ara insan gücü yetiştirmektir.
Programın Geleceği
Mevsim koşulları elverişli olduğu müddetçe barınaksız yaşanılabilir ancak gıdasız bir hayat asla düşünülemez. Gıda kalitesinin güvence altına alınması ve korunması insan sağlığı ve hayatı açısından olan önemi herkesçe bilinmektedir. Diğer yandan artan insan nüfusu, iklim değişiklikleri, savaş, bilin ...
Kariyer Olanakları
Bu doğrultuda Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı’ndan mezun olan öğrenciler gıda sektöründe konusunda eğitim almış ve gıda kontrolörlerine yardımcı olacak ara elemanlar olarak ihtiyaçlara cevap verecektir. Tekniker olarak mezun olan öğrenciler, gerek özel sektör gerekse kamu kurumlarında büyük ...
Kimler Seçmeli
Bu bölümü tercih edecek kişiler; sorumluluk sahibi, dikkatli, disiplinli ve aynı zamanda sabırlı olmalıdır. Gelişen teknolojiyi takip edebilen, ekip çalışmasını seven, hijyen kurallarına önem gösteren ve en önemlisi gıda sektörüne ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

TYT ile öğrenci kabul eden ön lisans programlarına yatay geçiş  yapabilirler.

 

 

 

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

Ameliyathane Hizmetleri Programını tamamlayan adaylar; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet programlarına dikey geçiş yapabilirler. 

 

 

Kontejanlar

2025-2026

YKS-Genel-Normal Öğretim
kontejan %50 İNDİRİMLİ TYT
Kontenjan 30
Taban Puanı 184.91758
Taban Başarı Sırası 2702739
kontejan BURSLU TYT
Kontenjan 4
Taban Puanı 310.49058
Taban Başarı Sırası 756059