İstanbul Gelişim Üniversitesi NTV'de

İstanbul Gelişim Üniversitesi NTV'de

Türkiye'nin ilk haber kanalı olan NTV, İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ziyaret etti. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Kaya, uluslararası öğrenci sayısının iki yıl içinde 2 binden fazla bir sayıya ulaştığını belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Kaya, 82 farklı ülkeden 2 binden fazla öğrenci kaydı gerçekleştirildiğini belirterek, tercih edilen ülkeler arasında Nijerya, Fas, Ürdün, Yemen, Azerbaycan, Türkmenistan ve Afganistan’ın yer aldığını vurguladı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER DAHA ÇOK SAĞLIK BİLİMLERİNİ TERCİH EDİYOR

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Kaya, uluslararası öğrencilerin Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda en çok Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde öğrenim gördüğünü ifade etti.

Kaya, açıklamasına şunları ekledi:

“Uluslararası öğrencilerimiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Havacılık Yönetimi, Ekonomi ve Finans ve İşletme bölümlerini; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden ise İnşaat Mühendisliği, Mimarlık ve Uçak Mühendisliği bölümlerimizi tercih etmektedir” dedi.

Öğrencilerin de görüşüne yer verildiği röportajda, öğrencileri en çok etkileyenin üniversitenin eğitim kalitesi ve akreditasyonlarının olduğu açıklandı.