Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü -

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Videoları

Videoyu izlemek için tıklayınız

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Bölümün Amacı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı Türk ve Dünya mutfakları kültür ve uygulamaları temelinde gıda, sanat, turizm, tasarım, mühendislik, antropoloji, tarım, dijital medya gibi multidisipliner alanlar ile öğrencilere bilgi beceri ve yetkinlik kazandırmaktır. Akredite olan bölümümüz mutfakt ...
Bölümün Geleceği
Gastronomi bölümü günümüzde yükselen ve değişen trendlerle popülerleşmeye devam eden bir alan haline gelmiştir. Dünyadaki gelişen gastronomi sektörü işletme sayılarında artışa ve bununla beraber mutfak ve hizmet teknolojilerinin  çeşitlenmesine olanak sağlamaktadır. Çevresel sürdürülebilirlik algısı ...
Kariyer Olanakları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlarda yeme ve içme ile ilgili her türlü ortamda çalışma olanağına sahip olurlar. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, işyeri mutfakları, kurvaziyerler, toplu beslenme ve yemek sistemleri - cater ...
Kimler Seçmeli
Gastronomiye, sanata, gelişen teknoloji ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine yemek yapmaya ilgi duyan, araştırma ve geliştirmeyi seven uygulamalı mutfak eğitiminde uzmanlaşmak isteyen, gıda güvenliği konusunda yetkinliklere sahip olmak isteyen, yiyecek içecek işletmesi genelindeki Türk ve dünya mut ...
Uluslararası Akreditasyonlar

Almanya’da 2002’de kurulan ve Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi olan AQAS, Dünya genelinde 5000’den fazla programın değerlendirmesini yapmış bir kuruluştur. 90’dan fazla Alman üniversitesinin üyesi olduğu eğitim programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmiştir. Verdiği akreditasyon, akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgeliyor

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.