Beslenme Bilimi her geçen gün gelişerek değişen dinamik bir alandır. Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde beslenmenin önemi ve etkileri her geçen gün artmaktadır. Diyetisyenliği tercih etmeyi düşünen kişilerin araştırmacı, insan ilişkileri iyi, bireysel farklılıklara hoşgörüyle yaklaşabilen, sabırlı, çalışkan, özverili, dürüst, güler yüzlü, ekip çalışmasına uyum gösteren, yeniliklere açık, kendini geliştirebilen ve mesleki etik değerlere sahip kişiler olmaları gerekmektedir.
Tedavi edici özelliğinden şekillenen klinik bilginin yanısıra Beslenme Bilimi; toplu beslenme yapılan kurumlarda mutfak yönetimi, gıda hijyeni, tarif geliştirme gibi alanlarla da yakından ilişkili olduğundan, bu alanlara ilgi duyan kişilere de bir kariyer alanı olabilmektedir.