Afganistan Yüksek Öğretim Kurumu'nun İGÜ Ziyareti

Afganistan Yüksek Öğretim Kurumu'nun İGÜ Ziyareti

Afganistan Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Abdul Basir Abbas, Afganistan Özel Üniversiteler Birliği ve Yükseköğretim Kurumu Başkanı Dr. Shafiullah Naimi, Afganistan Dışişleri Bakanlığı Kültür Daire Başkanı Toryalai Gheyasi, Nekan Group Başkanı Dr. Abdul Karim Sadeqi ve beraberindeki 15 üniversitenin rektörü İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ziyaret etti.

İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve Rektör V. Prof. Dr. Nail Öztaş ile yapılan görüşme sonrasında ikili anlaşmalar, akademisyen ve öğrenci değişim programları, yüksek lisans ve doktora programları, ortak bilimsel projeler gibi birçok alanda iş birliği kararı alındı.

“İGÜ’NÜN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

Afganistan’da ilk özel üniversitenin 2005 yılında kurulduğunu ifade eden Prof. Dr. Abdul Basir Abbas, yükseköğretim alanında iş birliklerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini de vurguladı.