Directorate of International Students -

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)

Aim Of The Department's
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı Türk ve Dünya mutfakları kültür ve uygulamaları temelinde gıda, sanat, turizm, tasarım, mühendislik, antropoloji, tarım, dijital medya gibi multidisipliner alanlar ile öğrencilere bilgi beceri ve yetkinlik kazandırmaktır. Akredite olan bölümümüz mutfakt ...
Future Of The Department's
Gastronomi bölümü günümüzde yükselen ve değişen trendlerle popülerleşmeye devam eden bir alan haline gelmiştir. Dünyadaki gelişen gastronomi sektörü işletme sayılarında artışa ve bununla beraber mutfak ve hizmet teknolojilerinin  çeşitlenmesine olanak sağlamaktadır. Çevresel sürdürülebilirlik algısı ...
Career Opportunities
Gastronomi Bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlarda yeme ve içme ile ilgili her türlü ortamda çalışma olanağına sahip olurlar. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, işyeri mutfakları, kruvaziyerler, toplu beslenme ve yemek sistemleri -catering şirketleri gibi y ...
Who Should Choose
Gastronomiye, sanata, gelişen teknoloji ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine yemek yapmaya ilgi duyan, araştırma ve geliştirmeyi seven uygulamalı mutfak eğitiminde uzmanlaşmak isteyen, gıda güvenliği konusunda yetkinliklere sahip olmak isteyen, yiyecek içecek işletmesi genelindeki Türk ve dünya mut ...
International Accreditations

Almanya’da 2002’de kurulan ve Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi olan AQAS, Dünya genelinde 5000’den fazla programın değerlendirmesini yapmış bir kuruluştur. 90’dan fazla Alman üniversitesinin üyesi olduğu eğitim programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmiştir. Verdiği akreditasyon, akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgeliyor

Departments Transferred by Undergraduate Transfer

Gastronomi bölümü ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Quotas

2025-2026

Higher Education Institutions Exam - General-Full Time
kontejan 50% Tuition Fee Waiver SÖZ
Kontenjan 39
Taban Puanı
Taban Başarı Sırası
kontejan Full Tuition Fee Waiver SÖZ
Kontenjan 6
Taban Puanı 410.17106
Taban Başarı Sırası 21559