Directorate of International Students -

PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK

Aim Of The Program's
Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerinde ...
Future Of The Program's
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla birli ...
Career Opportunities
Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz; Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir.
Who Should Choose
Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.

Departments Transferred by Undergraduate Transfer

ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.

Departments Passed by Vertical Transfer

Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.

Quotas

2025-2026

Higher Education Institutions Exam - General-Full Time
kontejan 50% Tuition Fee Waiver TYT
Kontenjan 37
Taban Puanı 181.54526
Taban Başarı Sırası 2721292
kontejan Full Tuition Fee Waiver TYT
Kontenjan 5
Taban Puanı 317.30151
Taban Başarı Sırası 682033