Directorate of International Students -

GIDA TEKNOLOJİSİ

Aim Of The Program's
Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıdaların bileşenleri, gıdaların kimyasal bileşimi, gıda teknolojik işlemleri, mikrobiyolojik, kimyasal, duyusal, fiziksel, tekstürel ve kalite kontrol analizleri, gıda muhafaza yöntemleri, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere hakim, ...
Future Of The Program's
Gıda sektörü, gıda ürünlerinin sağlıklı güvenll ve kaliteli üretilmesi, insan beslenmesi için temel bir ihtiyaçtır. Günümüzde sürdürülebilir, sağlıklı, pratik, güvenli ve kolay ulaşılabilir gıdaların üretimi gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Gıda alanında kalfiye eleman ihtiyacı bu sebeple önemini ko ...
Career Opportunities
Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol laboratu ...
Who Should Choose
Gıda ürünlerinin üretimi, tasarlanması, denetlenmesi veya gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik laboratuvar uygulamaları alanlarına ilgisi olan, halk sağlığını koruyacak sürdürülebilir gıda ürünlerinin üretiminde görev almak isteyen, yeni gıda AR-GE ürünleri üretimi konusunda yenilikçi fiki ...

Departments Transferred by Undergraduate Transfer

Türkiye ‘deki Üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programı kapsamındaki programlara geçiş yapabilirler.

Departments Passed by Vertical Transfer

Gıda Mühendisliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Kimya Bölümü Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Teknolojisi (lisans) ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümleri.

Quotas

2025-2026

Higher Education Institutions Exam - General-Full Time
kontejan 50% Tuition Fee Waiver TYT
Kontenjan 30
Taban Puanı 172.80646
Taban Başarı Sırası 2746144
kontejan Full Tuition Fee Waiver TYT
Kontenjan 4
Taban Puanı 312.99443
Taban Başarı Sırası 728314