Directorate of International Students -

GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

Aim Of The Program's
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programının amacı; gıda hammaddesi işleyen tüm işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak ara insan gücü yetiştirmektir.
Future Of The Program's
Mevsim koşulları elverişli olduğu müddetçe barınaksız yaşanılabilir ancak gıdasız bir hayat asla düşünülemez. Gıda kalitesinin güvence altına alınması ve korunması insan sağlığı ve hayatı açısından olan önemi herkesçe bilinmektedir. Diğer yandan artan insan nüfusu, iklim değişiklikleri, savaş, bilin ...
Career Opportunities
Bu doğrultuda Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı’ndan mezun olan öğrenciler gıda sektöründe konusunda eğitim almış ve gıda kontrolörlerine yardımcı olacak ara elemanlar olarak ihtiyaçlara cevap verecektir. Tekniker olarak mezun olan öğrenciler, gerek özel sektör gerekse kamu kurumlarında büyük ...
Who Should Choose
Bu bölümü tercih edecek kişiler; sorumluluk sahibi, dikkatli, disiplinli ve aynı zamanda sabırlı olmalıdır. Gelişen teknolojiyi takip edebilen, ekip çalışmasını seven, hijyen kurallarına önem gösteren ve en önemlisi gıda sektörüne ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Departments Transferred by Undergraduate Transfer

TYT  puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarına geçiş yapabilirler.

 

Departments Passed by Vertical Transfer

DGS kılavuzuna göre bu programdan mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabileceği lisans programları; Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji.

 

Quotas

2025-2026

Higher Education Institutions Exam - General-Full Time
kontejan 50% Tuition Fee Waiver TYT
Kontenjan 30
Taban Puanı 184.91758
Taban Başarı Sırası 2702739
kontejan Full Tuition Fee Waiver TYT
Kontenjan 4
Taban Puanı 310.49058
Taban Başarı Sırası 756059