Directorate of International Students
- iso@gelisim.edu.tr
AŞÇILIK
Aim Of The Program's
Beslenme, insanın yaşamını sürdürebilmesi için yerine getirmesi gereken temel gereksinimlerin başında gelmektedir. Beslenme olgusunun bu özelliğinden yola çıkarak, insanların yemek yeme amaçları değişen toplum yapısına göre şekil alan dinamik bir yapıdadır. Değişen toplum yapısına bağlı olarak birey ...
Future Of The Program's
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla birli ...
Career Opportunities
Executive Chef,
Sous-chef, Chef de Partie,
Dömi Chef de Partie,
Chef Saucier,
Chef Poissonier,
Chef Entremetier,
Chef Potager,
Chef Rötisseur,
Chef Garde-manger,
Chef Hors d’oeuvrier,
Chef Patissier,
Chef Tournant,
Commis, Bouchier,
Regimiere,
Cuisinier de breakfast, Glac ...
Who Should Choose
Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.
Beslenme, insanın yaşamını sürdürebilmesi için yerine getirmesi gereken temel gereksinimlerin başında gelmektedir. Beslenme olgusunun bu özelliğinden yola çıkarak, insanların yemek yeme amaçları değişen toplum yapısına göre şekil alan dinamik bir yapıdadır. Değişen toplum yapısına bağlı olarak bireyler, ekonomik, sosyal, kültürel vb. sebeplerden dolayı dışarıda yemek yemektedir. Bu sebeplerden dolayı aşçılık mesleği el emeğine dayalı ve iş olanakları geniş bir meslek dalıdır.
Aşçılık mesleğini seçen birey, üretim yaparken hijyen ve sanitasyon kurallarına göre hareket etmeli, bir öğünde sunulan yemekte tüketicinin ihtiyacı bulunan besin öğelerini bir tabakta toplayabilmeli bununla birlikte görsel ve tat alma bakımından tüketicinin zevkine hitap edecek yemek üretimi yapabilmeli ve pişirilen yemeğin somut olmayan kültürel bir değer olduğunu göz önünde bulundurmalıdır. Programımızda, aşçılık mesleğinde istihdam edilecek bireylere bu sektörde ihtiyaç duyacakları gerekli teorik ve uygulama eğitimi verilmektedir.
Future Of The Program's
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla birlikte televizyon programlarında popülerleşen aşçılık mesleği sayesinde, insanlar iyi yemek ve iyi restoran arayışına girmekte ve bu alana ilgileri artmaktadır.
Career Opportunities
Executive Chef,
Sous-chef, Chef de Partie,
Dömi Chef de Partie,
Chef Saucier,
Chef Poissonier,
Chef Entremetier,
Chef Potager,
Chef Rötisseur,
Chef Garde-manger,
Chef Hors d’oeuvrier,
Chef Patissier,
Chef Tournant,
Commis, Bouchier,
Regimiere,
Cuisinier de breakfast, Glacier,
Boulanger vb rütbelerde istihdam edilebilirler.
Who Should Choose
Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.