Ara Sınavlar Hakkında

2. Duyurular

Ara Sınavlar Hakkında

İstanbul Gelişim Üniversitesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınavları çevrimiçi (online) sınav sistemi ile 13 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 09.30 ve 26 Nisan 2020 Pazar günü saat 23.59 arasında gerçekleştirilecektir.

1. Belirtilen tarihler arasında öğrenciler istediği gün ve saat içinde https://lms.gelisim.edu.tr/ adresinden sınava çevrimiçi (online) katılabilecektir.
  2. Sınavların gerçekleştirileceği uzaktan eğitim sistemine dâhil olmak için internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız, tabletiniz ya da cep telefonunuzdan giriş yapmanız gerekmektedir.
  3. Öğrenciler Uzaktan Eğitim Sistemine (LMS) öğrenci numarası ve obis şifreleri ile giriş yapacaklardır.
  4. Sınav süresini öğretim üyesi kendisi belirleyecektir. Belirlenen süreye öğrencinin itiraz etme hakkı yoktur.
  5. Öğrenciler verilen tarihler arasında istediği gün ve saatte sınava giriş yapabilir.
  6. Öğrenci sınav süresi dolduktan sonra ilgili dersin sınavına 13 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 09.30 ve 26 Nisan 2020 Pazar günü saat 23.59 arasında bir mazeret belirtmeksizin ikinci defa giriş yapabilir. Öğrencinin sınava ikinci girişinde sınav soruları ve seçenekler değişebilir. Sınava ikinci girişinin sınav süresi sonunda sınav tamamlanmış olacaktır. Bu oturumda sınavı tamamlanmayan öğrenci sınava girmemiş kabul edilecek olup bir mazeret hakkı tanınmayacaktır. Bu nedenle sınavlar son gün ve son saatlere bırakılmamalıdır.
  7. Belirlenen sınav süresi içinde herhangi bir sebeple sınavı terk eden öğrenci sınav süresi dolmadan önce tekrar sınava katılabilir. Öğrenci sınavı terk ettiği anda sınav süresi sistem tarafından işlemeye devam eder. Öğrenci oturum süresi bitmeden ilgili sınava tekrar giriş yapabilir. Zorunlu olmadıkça sınav terk edilmemelidir (Örneğin 40 dakikalık sınav süresi olan bir sınavda öğrenci sınavı 20. dakikasında terk eder ve 10 dakikalık bir ara verirse sistem sınav oturum süresini devam ettirdiğinden öğrenci tekrar aynı sınav oturumuna giriş yaptığında sınavın 30. dakikasındadır ve öğrencinin 10 dakikalık bir sınav süresi kalmıştır).
  8. İki sınav hakkını kullanan öğrencinin ilgili dersin sınavında aldığı en yüksek not esas alınacaktır.
  9. Öğrenciler sınava ikinci defa girişlerinde ilk girişlerindeki doğru ve yanlış cevaplarını göremeyecektir.
  10. Öğrenciler sınav sonuçlarını en erken 27 Nisan 2020 Pazartesi gününden sonra öğrenebileceklerdir.
  11. Ara sınav haftalarında (8. ve 9. haftalar) öğretim elemanları ders yüklemelerine devam edebilecektir ve dersler izlenebilecektir.
  12. Sınavlar genelde çoktan seçmeli olup en az 20 soru ve en az 4 seçenekten oluşmaktadır. Öğretim elemanları bazı dersler için yazılı (klasik sınav) sınav yapabilir.
  13. Sorular ile ilgili işaretlemelerinizi yaptığınızda ve sınavı bitir butonuna tıkladığınızda  “CEVAPLARINIZ KAYDEDİLDİ” uyarısını göreceksiniz. Bu uyarıyı gördüğünüzde sınavınız tamamlanmış olacaktır. Size verilen sınav süresi dolduğunda, işaretlemelerinizi sistem otomatik kaydedecek ve sınav oturumu tamamlanmış olacaktır. SINAVA NASIL KATILABİLİRİM (TIKLAYINIZ)
  14. 26 Nisan 2020 Pazar günü saat 23.59'da sınav sistemi erişiminize kapanacaktır. Bu süre bitiminde cevaplandırmadığınız sorular varsa boş bırakılmış kabul edilecektir.
  15. Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Herhangi bir etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve hakkında disiplin soruşturması açılacaktır.

UYARI: Sınavlarınızı son günlere bırakmayınız.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi