Uluslararası Öğrencilerin İngilizce-Türkçe Yeterlilik Sınavı ve Muafiyet İşlemleri

2. Duyurular

İngilizce bölümlerde muafiyet için:

Öğrenciler geldikleri bölümün hazırlık programından ilgili dilin yeterlilik sınavına katılarak 70 puan veya üzeri alması gereklidir ya da geçerli dil sertifikası/belgesi sunarak muaf olabilirler. Son üç yılını, öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede, ilgili ülkenin anadilinde eğitim yapan ortaöğretim kurumlarında eğitimini tamamlamış olmak yada Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 60 puan veya ulusal/uluslararası bir sınavdan (TOEFL IBT en az 72 puan olmalıdır.) Bu puan muadili bir puan almak. İngilizce hazırlık muafiyet işlemleri için dilekçenizi ve ilgili sertifikalarınızı ydyo@gelisim.edu.tr ye gönderebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Türkçe bölümlerde muafiyet için:

Öğrenciler T.C. diplomasına, Tömer B1 yada C1 seviyesinde sertifikaya sahip olmalıdır. Öğrenci B1 seviyesi ile bir Türkçe kursuna devam etmek koşulu ile programa kayıt yaptırabilir. Öğrenci, en geç üçüncü eğitim ve öğretim yılının başına kadar Türkçe yeterlilik düzeyini (C1-C2) seviyesine yükselttiğini belgelendirmelidir. Aksi halde, Türkçe yeterlilik düzeyini (C1-C2) seviyesine çıkarıncaya kadar eğitim ve öğretimine devam edemez. Türkçe hazırlık muafiyet işlemi için dilekçenizi ve ilgili sertifikalarınızı igutomer@gelisim.edu.tr'ye gönderebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.