İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü TUMED ziyareti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü TUMED ziyareti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü, Uluslararası Mezunlar Derneği (TUMED) 23.03.2021 tarihinde binasında ziyaret etti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uluslararası Öğrenci Müdürü Doç. Dr. Arda Öztürkcan ve Muhammet Rahimi, TUMED Yönetim Kurulu Başkanı Ergash JUMAEV ile görüştüler.

TUMED, uluslararası öğrenci olarak Türkiye üniversitelerinde eğitimini başarıyla tamamlayan Türkiye mezunları arasındaki dayanışmayı sağlamak ve artırmak, iş hayatında uluslararası mezunların kendi aralarındaki ilişkilerinin geliştirilmesinde aracı olarak ve Türkiye ile olan iş birliğini en üst düzeyde geliştirmek ve kuvvetlendirmek için faaliyetler düzenleyen bir uluslararası sivil toplum kuruluşudur. Dernek şu an 3000 üzeri Türkiye mezunu ve mezunlar tarafından ülkesinde kurulan 28 dernek ile irtibat halindedir.

Yapılan görüşmede mezun uluslararası öğrencilerin sorunları ve çözüm yolları, mezun olduktan sonra onlara verilecek destekler hakkında konuşuldu. UOM ve TUMED gelecek faaliyetlerde de iş birliği yapmaya karar verdi. Görüşmenin sonunda İGÜ tarafından plaket verildi ve anı fotoğrafı çekildi.